Grön hummus med blandade örter

En skål med grön  hummus.

Röror av olika slag är något vi älskar i vår familj. Detta är en hummus med kikärtor som bas och hemodlade örter som kryddsättning. Den kan ätas som smörgåspålägg eller som tillbehör till en maträtt.

Ingredienser till 4 personer

  • 1 pkt kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 1 dl hackade örter tex basilika, persilja, gräslök, vinterkyndel, dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här: Häll av lagen som kikärtorna ligger i. Mixa alla ingredienser till en slät och jämn konsistens. Häll eventuellt i mer vatten om du vill ha hummusen lösare. Servera på stört eller låt den stå någon timme i kylskåpet. Äter man inte upp hummusen direkt brukar den hålla sig fin i kylskåpet i några dagar.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *