Fruktsallad med chia, cashewnötssmör och dinkel

Mangosallad med chiafrön Farbror Grön

Som frukost, mellanmål eller som påfyllning av energi i kvällsarbetet framför datorn. Att använda chiafrön kräver lite planering då de behöver svälla några timmar innan man äter dem. Om de inte sväller och du är alldeles för ivrig så kommer fröna fastna mellan tänderna och stanna där ett bra tag. Fruktsalladen räcker till två vuxna.

Ingredienser
1 liten flaska äppeljos
1 mango
1 apelsin
1 tsk lime
2-3 msk chiafrön
Dinkelfullkornskakor
Cashewnötssmör

Gör så här: Ca 5 h innan du ska äta. Häll chiafröna och äppeljosen i en skål och rör om, ställ sedan in den i kylskåpet. Skär bort skalet på apelsinen så att baksidorna av klyftorna blottas. Filea varje klyfta och skala mangon samt skär den i 0,5 cm stora klyftor. Stänk över limen och blanda om frukterna tillsammans med de blötlagda chiafröna. Servera och njut.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *