Fredagsmys Surdegschips

Då vi ofta bakar bröd, brukar det ibland finnas lite torra stumpar kvar. Här har vi tagit tillvara på den och gjort lyxiga surdegschips.

Vi hade läst om och sett bilder på surdegschips och nu vi har provat. Näst intill oemotståndliga. De passar med en klick färskost, att doppa i Aioli eller att ätas naturella. Nu fantiserar vi om hur vi kan utveckla dem på olika sätt. Dessa chips är gjorda av våra surdegsciabatta som liknar baguetter i formatet.

Ingredienser:

  • Vitt surdegsbröd
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här: Skär brödet i så tunna skivor som det går. Lägg dem på en plåt och droppa över olivolja och salta ganska rikligt. Rosta i mitten ugnen på 100 grader i ca 20 minuter. De ska bli hårda och knapriga. Förvara torrt i exempelvis papperspåse. Servera med någon dipp eller oströra.

Andra chipsrecept: Egna potatischips i micron, Läckra chips av kirskål


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

September

Oktober

November ( Norrbottenturné)

December

Februari

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Ett svar till ”Fredagsmys Surdegschips”

  1. Yummy! Säkert ännu godare med lite örtkryddor på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *