Egna potatischips i micron

Har du glömt att köpa chips till kvällen eller har du tröttnat på affärens chips? Gör dina egna chips i micron, enkelt och mycket billigare!

Det var någonstans i något flöde som en film om microchips fladdrade förbi. Vi blev tvungna att testa och blev förvånade över hur bra det faktiskt blev. Det går kanske inte att jämföra med krispiga köpechips, men känslan att göra sina egna chips på ett superenkelt sätt är härlig.

Ingredienser

  • Några potatisar
  • Salt och andra kryddor som man vill smaksätt med
  • Dessutom behövs bakplåtspapper, tallrik, mandolin, kökshandduk och en micro

Gör så här: Skiva potatisen, med skalet kvar, så tunt som det går på en mandolin. Lägg potatisskivorna i en skål med iskallt vatten. Låt stå i ca 10 minuter. Lägg bakplåtspapper på en tallrik. Torka ett gäng potatisskivor på en kökshandduk och lägg sedan skivorna på bakplåtspapperet. Se till att de inte ligger ovanpå varandra. Salta och krydda med valfri krydda. Micra på högsta effekt i 4 minuter. Titta efter ifall skivorna börjar bli hårda. Om inte, så micra i några minuter till. Vissa skivor kan behöva vändas en gång. Gör flera omgångar chips på samma sätt.

Lycka till!

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *