Odlingsdag på Björnögården i Västerås den 27/5

Odlingsdag i Västerås

Under maj anordnar vi en odlingsdag i Västerås på Björnögården. Vi går vi på djupet i odlandet under vår och sommar, både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan maximera och förlänga skördarna genom att serieodla, samplantera odla trångt och skörda smart. Vi kommer också att beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Fördjupning gällande krukodling av tomater, paprika, chili samt andra växter som är vanliga att krukodla. Av naturliga naturliga skäl kommer vi även att beröra kris och hur vi kan tänka och odla oss ur framtida kriser. Föreläsningar varvas med praktiska moment. Alla kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder.

Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag.

Kursinfo

Pris: kr 1.450 inkl moms

Plats: Björnögården I Västerås 

Datum: Lördag 27 maj 2023. Kommer du med tåg till Västerås och vill ta bussen till Björnögården är det linje 2 från järnvägsstationen du ska hoppa på, det tar ca 20 minuter enkel resa. Länk till VL trafik hittar du HÄR. Kommer du med bil är det adressen Björnögården du ska knappa in i din GPS eller telefon. Avfart Hällamotet 139 från E18.

Boka kursen här: Odlingsdag på Björnögården

Tid: 9.00-16.00

Övrigt: Förmiddagskaffe med smörgås och eftermiddagskaffe med sötsak ingår i priset. Lunch ordnas på egenhand och  Wåffelbaren i samma byggnad rekommenderas starkt, otroligt goda våfflor! Maila mig på kontakt@farbrorgron.se om ni tänker köpa våfflor till lunch så kan jag förbereda köket så att de har ingredienser för att mätta alla munnar denna dag. Kika på deras meny HÄR.

OBS: maila oss om ev specialkost gällande fika på kontakt@farbrorgron.se men direkt till Wåffelbaren om ni tänker äta lunch där. Ta gärna med en påse att bära dina sådder och plantor i.

Välkommen till en grön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade, ingen kommer att tycka att du är för extrem.

Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna  samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *