Potatissallad är alltid gott. Denna sallad passar perfekt på buffén till jul, påsk och midsommar eller som ett tillbehör till något grillat. Är man fler än fyra vuxna personer behöver receptet kanske dubblas.
Ingredienser till en liten karott
- 500 g kokt kall potatis (fast)
- 250 g creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk senap
- 1 liten rödlök
- 2 msk hackad dill
- 3 msk kapris
- 2 msk finhackat äpple
- 2 msk hackad ättiksgurka
- örtsalt
- någon nypa svartpeppar
Gör så här: Koka potatisen med skalet på. Se för all del till att potatisen inte blir överkokt. Låt potatisen svalna. Finhacka den röda löken, gurkan och äpplet. Blanda crème fraîche, majonnäs, senap, dill, salt och peppar i en skål. Blanda sedan ner två tredjedelar av löken, all gurka och äpple, 2 msk kapris i crème fraîche blandningen. Skär den svalna potatisen i tärningar och lägg ner i skålen och blanda väl. Garnera med resten av rödlöken och kaprisen och strö gärna över lite dill.
Vi har även andra goda recept: potatissallad med basilika och parmesan, potatissallad med kål och morot, potatissallad med örter och somrig potatissallad.
Theres Lundén
Lämna ett svar