Potatissallad med örter

Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad med örter och kapris. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.

Ingredienser 4 portioner
1,5 kg kokt färsk potatis
2-4 msk kapris
1 dl inlagd gurka
1 st purjolök eller rödlök
1 knippe färsk dill
1 knippe färsk persilja

Vinägrett:
3-4 msk dijonsenap
1 dl äppelcidervinäger
2 dl  rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här: Koka färskpotatsien välborstad. Hacka gurkan, löken och örterna. Skär potatisen i halvor och blada den med hacket. Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder. Låt stå kallt i några timmar. Servera gärna som en rätt till midsommarlunchen. Vårn potatissallad med örter är god att äta dagen efter också, så har smakerna blandat sig på ett härligt sätt.

Vi har också fler potatssalladsrecept: Potatissallad med basilika och parmesan

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Potatissallad med örter”

  1. Spännande recept kommer att prova minst potatissalladen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *