Har du glömt att köpa chips till kvällen eller har du tröttnat på affärens chips? Gör dina egna chips i micron, enkelt och mycket billigare!
Det var någonstans i något flöde som en film om microchips fladdrade förbi. Vi blev tvungna att testa och blev förvånade över hur bra det faktiskt blev. Det går kanske inte att jämföra med krispiga köpechips, men känslan att göra sina egna chips på ett superenkelt sätt är härlig.
Ingredienser
- Några potatisar
- Salt och andra kryddor som man vill smaksätt med
- Dessutom behövs bakplåtspapper, tallrik, mandolin, kökshandduk och en micro
Gör så här: Skiva potatisen, med skalet kvar, så tunt som det går på en mandolin. Lägg potatisskivorna i en skål med iskallt vatten. Låt stå i ca 10 minuter. Lägg bakplåtspapper på en tallrik. Torka ett gäng potatisskivor på en kökshandduk och lägg sedan skivorna på bakplåtspapperet. Se till att de inte ligger ovanpå varandra. Salta och krydda med valfri krydda. Micra på högsta effekt i 4 minuter. Titta efter ifall skivorna börjar bli hårda. Om inte, så micra i några minuter till. Vissa skivor kan behöva vändas en gång. Gör flera omgångar chips på samma sätt.
Lycka till!
Theres Lundén & Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar