En riktig sommarmiddag med färskpotatis och grillat.
Potatissallad med basilika och parmesan
Ingredienser
1 kg små färskpotatisar
½ dl solroskärnor eller pinjenötter
½-1 dl riven parmesan
basilikablad
Vinägrett
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl olivolja
½ dl vinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
2 krm peppar
Gör så här: Borsta potatisen väl och koka med skalen på. Blanda ingredienserna till vinägretten. Häll den över den varma väl avrunna potatisen och låt kallna. Rosta pinjenötterna/solroskänorna i het torr panna och blanda försiktigt i dem, osten och grovt strimlade basilikablad i salladen. Rör om med en slickepott för att inte ha sönder potatisen. Njut!
————
Grillad tofu och grönsaker
Ingredienser
2 pkt marinerad tofu eller naturell som du marinerar i olja, soja och valfria kryddor
2 msk neutral olja
en skvätt japansk soja
(hemodlade tomater och salladslök)
1 msk färskpressad citron
Gör så här: Tänd grillen och medan den perfekta glöden inväntas förbereder du tofun och grönsakerna. Pensla neutral olja samt en skvätt japansk soja på tofun. Dela tomater och salladslök på hälften och marinera i ett par msk neutral olja och citron. Grilla tofun ett par minuter på var sida och precis innan det är färdigt lägger du på tomaterna och salladslöken och grilla bara som hastigast. De ska fortfarande vara härligt krispiga. Servera tillsammans med kimchi och italiensk potatissallad.
———–
Grillsås med cashew
Ingredienser
2 dl gräddfil
ca 5 msk Heinz chilisås
en näve cashewnötter
en nypa salt
Gör så här: Rör ihop gräddfil, chilisås och en nypa salt. Grovhacka cashewnötterna och strö ovanpå. Serveras som tillbehör till sommarens grillmiddagar.
Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar