Fredagsmys Surdegschips

Då vi ofta bakar bröd, brukar det ibland finnas lite torra stumpar kvar. Nu vet vi att man kan göra lyxiga chips eller tunna skorpor av dem!

Vi hade läst om och sett bilder på surdegschips och nu vi har provat. Näst intill oemotståndliga. De passar med en klick färskost, att doppa i Aioli eller att ätas naturella. Nu fantiserar vi om hur vi kan utveckla dem på olika sätt. Dessa chips är gjorda av våra surdegsciabatta som liknar baguetter i formatet.

Ingredienser:

  • Vitt surdegsbröd
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här: Skär brödet i så tunna skivor som det går. Lägg dem på en plåt och droppa över olivolja och salta ganska rikligt. Rosta i mitten ugnen på 100 grader i ca 20 minuter. De ska bli hårda och knapriga. Förvara torrt i exempelvis papperspåse. Servera med någon dipp eller oströra.


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Fredagsmys Surdegschips”

  1. Yummy! Säkert ännu godare med lite örtkryddor på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *