Det här en av de rätterna som våra barn oftast svarar att de vill ha när vi frågar dem. ”Pasta med sås”! Vi gör lite olika slags tomatsåser från gång till gång. Just den här såsen är en relativt snabb sås som också blir väldigt mustig på grund av all de olika slags tomatingredienserna och rotsellerin. Betyg? Våra barn åt samma denna rätt två dagar i rad, vilket de gör väldigt sällan. Den här såsen och pastan räcker till 6 personer
Ingredienser
1 liten lök
30-50 g rotselleri
Ca 0,5 dl rapsolja till stekning och 0,5 dl i pastavattnet
1/2 dl vitt vin
2 tsk rårörsocker
1 burk hela tomater
1/3 dels tomatburk med vatten
2 msk tomatpuré
3 msk tomatpesto
1 tsk basilikapesto
2 tsk grönsaksbuljong
1 påse fullkornsspagetti
1/2- 1 pkt tofu mild chili per person
Salt till pastavattnet
Örtsalt och nymalen svartpeppar efter tycke och smak
Gör så här: Sätt på pasta vattnet i en stor kastrull och salta. Finhacka lök och rotselleri och fräs mjukt i rapsoljan i en tjockbottnad kastrull. Häll i vinet och råsockret och reducera bort vätskan, häll därefter i tomatpurén och dra runt ett par varv. Stjälp i de hela tomaterna i kastrullen och stavmixa till en lagom konsistens. Blanda därefter i tomat och basilika pesto, buljongen och vattnet. Sänk värmen och sätt på locket och låt det småputtra på låg värme i 10-20 minuter, rör om då och då så att det inte bränns vid. Stek tofun i rapsolja när spagettin nästan är klar. Smaka av såsen med salt och peppar
Lämna ett svar