Vår egna rödbetssallad

Egen rödbetssallad

En egen rödbetssallad går snabbt att göra och dessutom blir den mycket godare än köpt. Denna sats fyller burken på bilden och dessutom blir det några matskedar över.

Herre min skapare vad gott det blev! Som alltid är egentillverkad mat så svårslagen i både smak och känsla. Tidigare i år, när jag la in några burkar rödbetor, kryddade jag en av burkarna lite extra med kryddnejlikor, faktiskt med det här receptet i åtanke. Det var som att andas in ett andetag jul när jag öppnade locket på burken. Tillsammans med egenodlad pepparrot och inlagda gurkor från tillsammansodlingen bestod denna underbara sallad av hela tre ingredienser vi odlat 18 meter ifrån vår vår ytterdörr i staden. Sådant får mig att få gåshud! Oavsett om du odlat grödorna själv eller inte, tror vi att du kommer kunna njuta i stora drag. Vi önskar dig en smakrik jul.

Ingredienser

  • 400 g inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 1 lagom stort äpple
  • 1 halv liten rödlök
  • ca 1 dl creme fraich
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt
  • svartpeppar
  • en skvätt senap

Gör så här: Hacka rödbetorna, rödlöken, äpplet och blanda i en skål. Blanda ner pepparrot, senap, crème fraich, majonnäs och kryddor. Blanda väl. Det går att servera direkt, men smakerna blandar sig bättre om det får stå i kylskåpet över natten. Håller upp till en vecka i kylskåpet.

Johannes Wätterbäck


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

5 svar till ”Vår egna rödbetssallad”

  1. Profilbild för Christer Sandberg
    Christer Sandberg

    Påminner om mina barndoms jular.Creme fraiche fans inte då.Vi hade hacka urvattnad saltsil i och kallade det för Sillsalad,mycket gott.

  2. Jättegod!

  3. Profilbild för Ylva Eriksson
    Ylva Eriksson

    Om man inte kan äta creme fraiche (mjölkprotein)? Cashewgrädde?

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Ja då kan man experimentera med sådant, det finns ju en uppsjö av färdiga produkter och grejer man kan göra själv. Berätta vad du använt så att fler får reda på det :).

  4. Jag tål inte mjölkprodukter. Det funkar fint med bara majonäs . Kokosyoghurt blir nog bra oxå .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *