En värmande och mustig vegetarisk tofugryta med currysmak. Kombinera gärna grönsakerna efter vad du har hemma. Avgör styrkan med hjälp av chili, experimentera med kryddor och lek med smakerna!
Ingredienser 4 port
1 block Tofu naturell
2 burkar Kung Markatta Kokosmjölk
Några klickar ghee eller rapsolja att steka i
2 gula lökar
1 bukett broccoli
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk Grönsaksbuljongpulver
3-5 tsk currymasala eller curry
2 nypor methilöv (kan uteslutas)
1/2 – 1 tsk hing, kan uteslutas men ger rätten en fantastisk karaktär
1 spetspaprika
2 morötter
lite salt till avsmakning
Chili i mån av tycke och smak
Basmatiris eller jasminris
Gör så här: Klyfta lök, dela upp broccoli i lagom stora buketter, skär paprika, skiva morotsslantar ca 4mm tjocka och skär tofublocket i kuber. Häll kokosmjölk och kokosgrädde i en tjockbottnad kastrull och tillsätt currymasala, methilöv, hing, buljongpulver, pressad vitlök, rårörsocker och låt koka upp. Småsjud sedan i 10-15 min tills såsen tjocknat något. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i broccolibuketterna och låt koka i ca 5 min, häll av och låt svalna. Stek lökklyftor och morotsslantar på medelhög värme utan att de blir brända.
När kokosmjölksgrytan småsjudit i 5 minuter så lägg i tofukuberna och paprikan och låt dem koka med.Efter ytterligare 5-10 minuter häll i löken och morötterna och låt grytan fortsätta sjuda tills du är nöjd med konsistensen. Smaka av med salt och råsocker och möjligen lite chili.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar