Får man potatismos över, kan det bli till ett lyxigt tillbehör dagen efter. Här har vi gjort duchessepotatis med smak av ramslök. Till det serverades vegoschnitzel, sallad och ramslökssmör.
Ingredienser för 4 port
Hemmagjort potatismos för fyra portioner
1 ägg
10-20 finhackade ramslöksblad
örtsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda potatismoset med ett rått ägg. Blanda sedan i örtsalt och ramslökshack i moset. Jag brukar ta så många blad så att det blir jämnt fördelat. Spritsa fina marängliknande potatismoshögar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk ungefär 1/2 dl potatismos i varje klick. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, 8-10 minuter.
Tips!
Byt ut ramslöken mot andra färska kryddor tex gräslök, dill, timjan, vinterkyndel. Man kan vänja en av kryddorna eller blanda flera olika.
Theres Lundén
Lämna ett svar