Så njuter vi av piplökens blommor!

Nyskördade piplöksblommor.

Vi älskar lök och gillar att använda lök i alla dess former. Piplöken som i detta fall får arrangera modell är en perenn lök vars planta bara blir större och bättre med åren.

Vi brukar ofta låta piplöken gå upp i frö för att skörda frön i mitten av sommaren. Fröna använder vi främst till förökning av nya plantor. I år vill vi inte att våra piplökar ska gå upp i frö för vi har redan otroligt många frön. I år vill vi skörda dess blomknoppar och njuta dem som tillbehör till våra måltider. Och vilket tillbehör! Herre min skapare dessa delikatesser ger ytterligare en smaknyans till löken.

Hastigt stekta piplöksblommor med hemtrampat örtsalt.

När lökblommorna genomgått transformeringen med rapsolja och hemtrampat örtsalt i stekpannan framträder nya smaknyanser och konsistenser. Bara tanken på att äta en bomma är ju så vacker i sig! När de dessutom smakar blomma korsad med grön lök och med en angenäm svag vuxen beska bak i gommen är det så att alla smaklökar reser sig i glädje. Har du inte just piplöksblommor går det alldeles utmärkt med gräslöksblommor.

Lycka till / Johannes


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *