5 delikata recept med rödbeta

Rödbetsbiff Farbror Grön

Rödbetsbiffar med trattkantarellsås

Det här är en rätt vi lagar varje höst och längtar efter. Den ger allt en hösträtt kan begära, en blandning av jord, sött och syrligt med en tung härlig svampgräddsås. Läs hela receptet

Indiska bollar med morot och blomkål Farbror GrönBlomkåls- och rödbetsbollar

Härliga vegetariska grönsaksbollar i två varianter. De ena är med rödbeta som huvudingrediens och de andra har blomkål. Kryddningen är av indisk karaktär med spiskummin, ingefära och koriander och ger bollarna en mycket angenäm mustighet.

Läs hela receptet

Rödbetssoppa med pepparrotsgrädde

Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra den klassiska ryska rödbetsoppan på vegetariskt vis. Odlar man även vitkål, lök och pepparrot känns ju soppan än mer lyxig.

Läs hela receptet

Rödbetscarpaccio med smak av timjan

Ännu en rätt som kommit till av egenodlade grödor i vår stadsodling. Dessa rödbetor är av en avlång sort och heter Forono. Passar bra som en förrätt eller som tillbehör.

Läs hela receptet

Trshi - Kurdisk rödbetssallad

Trshi – Kurdisk rödbetssallad 

En syrlig sallad gjord med bla rödbetor från vår stadsodling. Salladen kallas för ”Trshi” och påminner om picklade grönsaker. Receptet är inspirerat av vår granne Samira. Det går att variera den här salladen i all oändlighet, ta de grönsaker du gillar och ändra proportionerna av dem efter tycke och smak, rödbetor och vitlök är dock ett måste för att salladen ska få sin speciella karaktär.

Läs hela receptet 

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 13 =