Vi tar ut pappa på julafton

Det kändes som att det var dags, att ta ut pappa till stugan denna julafton. Några gånger försökte han slingra sig ur det hela, han är ju ändå 96 år och har lite krångel med att gå, så det blir ju lite jobbigt och bökigt. Ofta hälsar vi på honom på hans boende men då och då försöker vi ta ut honom till hans hemmiljö. Väl här brukar han skina upp och ett par dagar efteråt är han märkbart piggare än vanligt.

I taxin och ute i stugan var tveksamheterna som bortblåsta och han var pigg och alert. Det blev mat, glögg, en wisky, provsmak av vinet vars druvor han är ansvarig för ( han köpte plantan åt mig 1995) samt några chokladbitar från Alladin asken och sova en stund på soffan. Att min pappa blev så intresserad av timmerhus och uppförde stugan i skogsträdgården ( grundstommen kommer från Hudiksvalltrakterna) är för att han hängde en hel del på Lida gård i Tyresta när han var ung, huvudbyggnaden är ett stort timmerhus.

Jag lägger upp Pappafilmer lite då och då på facebook och instagram och de har verkligen blivit populära, han har blivit stor där . De flesta filmer har över 300 000 visningar och några har passerat en miljon visningar.

Sedan min mammas dödsolycka 1978 ”Mitt trädgårdsliv – den genetiska förklaringen och olyckan” har jag bara haft en förälder och det är den här mannen.

Vill du kika på fler pappa Paul relaterade inlägg: Kris- vår livstil är det en parantes? Pappafilm – vi tar ut honom till stugan


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *