Föreläsningar och kurser 2023

En del av vårens föreläsningar och kurser är redan bokade och klara och några evenemang väntar på att sammanställas och slutligen spikas. Här kommer en lista av det som just nu, i slutet av december är klara. Inlägget kommer att uppdateras framöver.

Saknar du mig i din närmaste stad? ta kontakt med ditt studieförbund, trädgårdsförening eller bibliotek så kanske jag dyker upp i närheten av dig under 2023 eller 2024. Tryck på den markerade texten på respektive arrangemang så finner du mer info.

Framtida föreläsningar

Det kan även vara så att jag dyker upp på fler ställen än de jag listat här ovan, väntar på klartecken från några arrangörer. En del tillställningar är dessutom privata och de listar jag inte här. Vill du som arrangör av föreläsningar, kurser och föredrag att jag kommer till er, maila mig på kontakt@farbrorgron.se så hörs vi där.

Är du en odlare, följare som vill att jag kommer till ditt närmaste bibliotek, studieförbund, mässa eller bygdegård? Kontakta dessa tänkbara arrangörer och tipsa om Farbror Grön, många vet inte ens att vi finns.

Odla hela åretVarför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan grönska?I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd.

Odla där du är: Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen Odla där du är berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.

Odla dig ur krisen: Odla dig ur krisen handlar om att odla utifrån ett krisperspektiv. Fokus ligger dels på att tänka kris och vad man kan behöva ha i buffert, och odlingsmässigt att så vid flera tidpunkter helt utan värme eller växtbelysning och under hela året. Vad ska vi satsa på för grödor, vilka ger bäst avkastning, hur gör vi vårt eget gödsel, hur lagrar vi grödorna och hur skyddar vi växterna? Föreläsningen tar även upp hur man kan samplantera och om att odla mycket på liten yta.

Hur mitt odlande blev till: I den här föreläsningen berättar jag om min snirkliga odlingsväg som i princip aldrig varit spikrak och hoppas kunna inspirera dig att bli mer tillfreds i ditt odlande. I backspegeln syns mitt odlande självklart och i ständigt vardande men under min resa framåt har den många gånger varit allt annat än självklar. En cykeltur till en okänd trädgård, en ostädad höst och en dröm om att få in blommande växter tidigt under våren. Alla delar hänger ihop och ju snabbare man kan bli vän med att processen leder oss någonstans, desto mer lugn kan vi erfara när vi odlar.

Fler förslag på ingångar

Vad gör man med skörden
Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling<
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Föreläsningar och kurser 2023”

 1. Var hittar jag mer info om föreläsningen i Täby?

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Det kommer, de har inte hunnit skriva ut det än.

   1. Tack, då håller jag utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *