Theres blir Farbror Grön på heltid!

Nu i maj är det 16 år sedan jag och Theres träffades. Just det året, 2007, blev skogsträdgården ganska eftersatt. Jag hade tagit semester varje fredag under maj för att arbeta i trädgården, men så kom Theres in i mitt liv och jag la detta med stengångar och ogräsrensning åt sidan.

Jag ville bara vara med Theres, hela tiden och hon med mig tack och lov. Vi blev familj ganska snart och det kom först ett barn och så ett till. Vi började renovera stugan, odla på flera ställen, i staden och på takfarmen med Christopher. Mitt i allt detta sa Theres, vi borde starta en blogg. Wow vilken bra idé sa jag och så rullade livet på. Efter flera månaders prat om blogg startade Theres bloggen Farbror Grön och jag tror det var hon som kom på namnet. Det var ju jag som var den stora odlingsnörden, ja till en början.

I år har vi inte hunnit fira vår årsdag ordentligt men vi, främst Theres, har tagit ett stort steg och sagt upp sig från sitt lärarjobb, jag gjorde samma resa för 4 år sedan, sa upp mig. Om några månader kommer vi båda att arbeta 200% med Farbror Grön och det ska bli så spännande.

Vad hoppas du som följer oss att vi ska satsa på? Har du några tankar och funderingar? Berätta gärna. Något vi ska göra mer av eller kanske något nytt som du längtat efter att vi ska sätta tänderna i?

Måndagarna tillsammans

Vi har länge haft våra måndagar tillsammans, då Theres för några år sedan gått ner i tid, så det ska bli spännande att få hela veckan tillsammans. Vad mycket tid vi kommer att få! Förutom att anordna kurser (nu i maj i Sundsvall och I Västerås), föreläsa, odla och skriva böcker, arbetar vi på flera ställen i den digitala sfären. Farbror Gröns trädgårdsland, fejangruppen utan några regler, har över 60 000 medlemmar och vår Farbror Grön sida 71 000 följare, vårt instakonto ca 70 000 följare och vår sida farbrorgron.se ligger mellan plats 10 – 3 på bloggtoppen.

Vi har inte haft så många låsta och fasta planer med Farbror Grön, det är som med odlandet, det har fått växa fram och baserats på glädje. Även om vi stundtals arbetar väldigt hårt så ska det kännas roligt. Är det inte roligt så är det något som inte stämmer. Men det där med vad som är roligt förändras ju med tiden. Tänk att arbeta kan vara så kul! Vi har en hel del spännande och nya projekt framför oss som vi kommer berätta mer om i framtiden.

Tack alla ni som följer oss och låter er inspireras av vårt sätt att vara, odla och skapa!

Kommande evenemang klicka på fetmarkerad text för att läsa mer: Här hittar du kursen i Sundsvall här hittar du kursen i Västerås. I dag, den 6 maj, föreläser jag på förmiddagen i Falköping och imorgon i Trollhättan. Nästa helg, söndagen den 14 maj kommer jag till Österlen garden show och den 24 maj till Grums.

Läs gärna: Vilka vi är och hur vi arbetar, Farbror Gröns 10 bästa odlingsråd, 31 år som odlare 8/3 1992 – 2023

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén = Farbror Grön


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

15 svar till ”Theres blir Farbror Grön på heltid!”

 1. Profilbild för Maria Klein Holmberg
  Maria Klein Holmberg

  Grattis Johannes och Therese! Så fint att ni har ett gemensamt mål att ni kan arbeta med det sida vid sida! Jag har tidigare kommenterat era texter. De är så fina i tonen, de ger inspiration! Ingen stress eller prestationsångest men massor med odlingskunskap. Dessutom underbara bilder.

  Lycka till med allt 🌹!

  Maria Klein Holmberg

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 2. Profilbild för Kerstin Borg
  Kerstin Borg

  Så spännande och STORT GRATTIS TILL ER BÅDA 💚
  Hälsningar Kerstin Borg

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 3. Profilbild för Inger Härjerud
  Inger Härjerud

  Åååå! Grattis till ert liv!
  Ni gör sånt många bara drömmer om❣️
  Lycka till med allt ni företar er.
  Hälsningar från en gammal jordbrukare som lever lite grann på era framgångar .

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 4. Profilbild för Felicia Chivaran
  Felicia Chivaran

  Grattis Therese och Johannes!
  Önskar er fortsatt glädje i att odla tillsammans och med livet i övrigt!
  Tack för att ni delar med er!

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 5. Profilbild för Eva Ekvall
  Eva Ekvall

  Grattis Therese, kul att ni vågar satsa på heltid.
  Efterfrågan på era kurser ser ut att öka, bravo🎈🍾
  Lycka till, går det inte så behövs DU som lärare igen.

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 6. Profilbild för Annette Fors Lundberg
  Annette Fors Lundberg

  Att ta ett stort steg är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte ta det, är att förlora sig själv. Grattis till er båda!

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 7. Heja er – så fin satsning ni gör. Jag som jobbar med folkhälsa kommer tipsa om er, är det nåt vi mår bra av så är det väl att bli mer jordade. Lycka till med allt!
  Maria Jernsdotter Björklund, diabetessköterska och opinionsbildare

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 8. […] Läs mer om vår nya resa: Theres blir Farbror Grön på heltid! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *