Rödbetssoppa med lök och kål

Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra en härlig rödbetssoppa. Det tycker i alla fall vi. Odlar man även vitkål, lök och pepparrot känns ju soppan än mer lyxig.

Ingredienser 4 port

Soppa:
500 g råa rödbetor
1- 2 gula eller röda lökar
250 g vitkål eller rödkål
2 msk smör eller rapsolja
1 ½ l vatten
3 grönsaksbuljongstärningar
1 lagerblad
2 msk vinäger
salt & vitpeppar

Pepparrotsgrädde:
Vispgrädde
Riven pepparrot
salt

Gör så här: Skala och finstrimla rödbetorna. Det går också att riva, men vi tycker det blir mycket finare när man skurit fint. Vitkålen strimlas lättast med osthyvel. Skär löken i fina skivor. Fräs allt i smör eller olja i några minuter. Fyll på med vatten och buljongtärningar, lagerbladet och kryddor. Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Vispa grädde och blanda i pepparrot och salt efter smak. Servera denna rödbetssoppa med pepparrotsgrädden och ett gott bröd.

Andra goda sopprecept: Bönsoppa, Spenatsoppa och Mustig zucchinisoppa.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Rödbestssoppa

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *