Rödbetssoppa med lök och kål

Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra en härlig rödbetssoppa. Det tycker i alla fall vi. Odlar man även vitkål, lök och pepparrot känns ju soppan än mer lyxig.

Ingredienser 4 port

Soppa:
500 g råa rödbetor
1- 2 gula eller röda lökar
250 g vitkål eller rödkål
2 msk smör eller rapsolja
1 ½ l vatten
3 grönsaksbuljongstärningar
1 lagerblad
2 msk vinäger
salt & vitpeppar

Pepparrotsgrädde:
Vispgrädde
Riven pepparrot
salt

Gör så här: Skala och finstrimla rödbetorna. Det går också att riva, men vi tycker det blir mycket finare när man skurit fint. Vitkålen strimlas lättast med osthyvel. Skär löken i fina skivor. Fräs allt i smör eller olja i några minuter. Fyll på med vatten och buljongtärningar, lagerbladet och kryddor. Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Vispa grädde och blanda i pepparrot och salt efter smak. Servera denna rödbetssoppa med pepparrotsgrädden och ett gott bröd.

Andra goda sopprecept: Bönsoppa, Spenatsoppa och Mustig zucchinisoppa.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Rödbestssoppa

Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Ett svar till ”Rödbetssoppa med lök och kål”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *