De självutnämnda väktarna – en inblick i vår vardag
De självutnämnda väktarna: Under 12 år har vi utvecklat och delat med oss av det vi håller på med. Det började med bloggen farbrorgron.se som vi trevande och med nyfikenhet…
Vi drog till huvudstaden för vår nya boks skull
Idag bar det iväg till huvudstaden för morgonmöte med tryckeriet som ska trycka vår nästa bok ”Serieodling”. Det är ju på tiden att vi gör hela processen själva sa vi…
Odlingskurs 2024 på Färna Herrgård
Då var det äntligen dags för odlingskurs 2024 på Färna Herrgård den 17-18/2. Vi har totalt 30 platser, 10 enkelrum och 10 dubbelrum som du finner i vår webbshopp.Vi verkligen…
Dags att skapa vårens färgsprakande trädgård
Finns det något underbarare än att möta våren och ljuset med en färgsprakande trädgård efter en lång och mörk tid? För mig har det alltid varit ett mål att liksom…
Odlingskurs på Scandic Sundsvall city den 3/2
Endagskursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” i Sundsvall handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning…
En Hasselbackspotatis som får oss att jubla!
Hasselbackspotatis har blivit ett återkommande kärt sällskap till många middagar under de senaste åren och något vi alla i familjen älskar. Som med allt annat vi gör har vi utvecklat…
Vilka non-stick stekpannor håller måttet?
Vi testar non-stick stekpannor och blir allt annat än tillfredsställda. Då vi är odlare och självhushållare som inte hänger oss åt allehanda kötträtter, kräver vi inte de mest invecklade stekpannorna.…
Det där med väder
Vad rör sig i en odlingsentusiasts huvud? Vad funderar en matkreatör på om dagarna? I Johannes Trädgårdstankar blommar jag ut i mitt skrivande och filosoferar kring livets små enkelheter eller stundens allvar.…
Odla steg för steg – gulbeta
En av favoriterna bland rotfrukter är gulbeta. Den har rödbetans smak, men färgar inte av sig på samma sätt som kusinen rödbeta. Här berättar vi hur vi odlar gulbetor. I…
Endagskurs Herrljunga 13/1 2024
Endagskursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” i Herrljunga handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra…
Den vackra torparblomman Akleja
I rabatterna i skogsträdgården vimlar det av akleja i olika färger och former om våren. Det är underbart vackert. Här berättar jag mer om mina aklejor. Alla älskar inte akleja…
Farbror Gröns potatisgratäng
Ibland blir man sugen på en vanlig potatisgratäng. Allra helst äter vi potatisgratäng till något vi grillat och ofta tillsammans med rödvinssås. 35629
Här kan du önska innehåll till Farbror Grön Premium
Då och då kommer vi ta oss an något av förslagen och skriva en artikel kring ämnet!