Farbror Grön kommer till Nacka 9 september
Lördag 9 september kl 14.30 kommer jag till Gläntan vid Nacka kyrka och håller en föreläsning om att odla överallt. Varmt välkomna! Mer info finner du här: Svenska kyrkan Varmt…
Fabror Grön i tidningen Buffé
När Bufféredaktionen hörde av sig i våras och ville göra en artikel med flera av våra recept blev vi riktigt glada. Nu gällde det att tänka till! Vilka recept skulle…
Frittata med zucchini eller squash
Har du zucchini eller squash hemma och vill göra en snabb lunch? Då kan du göra en frittata. Här har vi smaksatt en frittata med mycket zucchini/squash, lite tomat och…
Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12
Kursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt, enkelt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning…
Höstens föreläsningsturné
Nu är äntligen hösten här efter en av de regnigaste somrar många av oss upplevt och nu är dags att ge sig ut på föreläsningsturné. Här kommer en lista på…
Kålsallad med rostade frön och rucola
Vi älskar kålsallad av olika slag. Här är en variant med röd spetskål, rucola och rostade solros- och pumpafrön. En lite mer färgglad variant av pizzasallad. 35551
Syra chili och paprika
Vi älskar att syra chili och paprika för att göra hysteriskt goda såser och fermenterat chilipulver. Allt tas om hand och dessa två produkter har skänkt oss ljuvliga smaker och…
Skörda paprikor gröna – njut av flera skördar
Vi skördar paprikor gröna, ja till en början i alla fall. Det var faktiskt lite av en slump att vi upptäckte att vi kunde få minst dubbelt så stor skörd…
Skörda rödbetor, gulbetor och andra betor
Odlar du betor i år? Kanske rödbetor, gulbetor, polkabetor eller vitbetor? Då är det kanske tid för skörd just nu. Här berättar vi om skörd och lagring. Har du tänkt…
Fyllda paprikor med pesto och feta
Lite då och då gör vi vår egna tapas. Då blir det lite olika smårätter som vi hjälps åt att fixa. Fyllda paprikor är perfekt till ett sådant tapas-tillfälle. 35458
Hur får man tomaterna att mogna snabbare?
Nu så här mitt i högsommaren växer tomatplantor riktigt bra. Men ibland kan man kanske tycka att det går lite långsamt. Kan man skynda på mognandet? Så här tänker vi…
Larver – hur vi vinner kampen
Det är oundvikligt att man förr eller senare få besök av olika larver. De vanligaste besökarna hos oss, och som gör störst skada är kålfjäril, kålmal och grönsaksfly. Det bästa…
Här kan du önska innehåll till Farbror Grön Premium
Då och då kommer vi ta oss an något av förslagen och skriva en artikel kring ämnet!