Operose – arbetsbyxorna vi lever våra liv i

För några år sedan upptäckte vi dessa underbara arbetsbyxor från Operose. Kläderna är gjorda av kvinnor för kvinnor men även jag med mina 191 cm och 93 kg fann en storlek som funkar för mig. I ett samarbete med Operose presenterar vi dessa fantastiska byxor.

Arbetskläder är för oss odlare som vårt andra skinn. De ska både tåla mycket och sitta skönt. För oss som också arbetar en hel del visuellt är det också en fördel om kläderna vi använder inte ser allt för anskrämliga ut. Vi fotar odlandet och varandra väldigt mycket och behöver således både praktiska och utseendemässigt tilltalande kläder. Det var på en trädgårdsmässa för tre år sedan jag upptäckte dessa arbetsbyxor från Operose. Jag tyckte om färgnyanserna och deras grova men ändå mjuka material. Jag sa lite med glimten i ögat ”När ska ni börja göra sådana här byxor för män?” Det dröjer nog några år, fick jag till svar men även ett förslag att testa en stor storlek för skojs skull. Jag klämde in mig i en provhytt och byxorna gled på och satt precis så där som jag vill att ett par byxor ska sitta. Storlek 48 passade mig perfekt!

Fram till den 10 maj får du 10% rabatt på hela Operoses sortimentet förutom skördekniven. Skriv FARBRORGRÖN10 i kampanjrutan när du gör din beställning.

Arbetsbyxor från Operose
Theres har AVA-Vinröd

Arbetskläder för kvinnor

Hela sortimentet hos Operose är skapat av och för aktiva och arbetande kvinnor, vilket innebär att det finns flera tankar med hur kläderna är skapade. De är alltså inte kopierade manskläder som färgats med någon kulört färg för att ”passa” kvinnor. Det här är genuina kläder! Byxorna har en högre midja, speciellt i ryggen så att man inte kyler sig när man går ner i marknivå och krälar runt i rabatter och land. De har strechbara partier som gör att det inte tar stopp när man gör lite konstiga rörelser, vilket inte är helt ovanligt för oss odlare. Det kraftigare tyget som inte är i stretch är i 100% bomull, något jag uppskattar då jag kan tycka att arbetsbyxor helt igenom i syntetmaterial kan bli lite kalla och trista. Naturmaterial åldsras dessutom vackrare. Det finns möjlighet att sätta på knäskydd och extrafickor både i byxornas hällor men också i skärp. Så beroende på hur man vill att de ska användas till modifierar man dem.

Arbetsbyxor från Operose
Johannes har AVA-Grön

Plats för utrustning

Jag behöver slitstarka kläder och som gärna är lika sköna och snygga efter tvätt 25 som de var när jag hade dem första gången och tvätta arbetsbyxor gör jag minst en gång varannan vecka under våren. En stor del av arbetet vi sysslar med är handgripligen att odla. Vi lyfter, spettar, gräver, skyfflar, planterar, vattnar, sitter, krälar, ligger och står. Men eftersom vi även dokumenterar allt vi gör med både kameror och mobiler behöver vi släpa på en hel del varierande arbetsredskap ute i våra odlingar.

Jag behöver en hel del fickor i mitt odlande och arbetande. Jag behöver ha telefon och headset i en ficka där det inte samlas jord och så att sladden inte sträcks alltför långt om jag dessutom njuter av en podd samtidigt. Jag behöver fack för knivar, sekatörer, märkpennor och fröpåsar. Fack för rena märkpinnar, och fack för skitiga som ska tas in och diskas i diskmaskinen och återanvändas. Jag har två par AVA byxor, ett par AVA-Petrolium som jag haft i två år och ett par AVA-Grön som jag haft i 3 år. Båda paren är fullständigt intakta och utan några skador trots mitt stundtals intensiva odlande i tre olika odlingar.

De byxor vi använder och som är på bilden ovanför är av modellen AVA och finns i dessa tre färger. Petrol, vinröd och grön. Du kan finna även finna andra slags byxor, byxor som passar när man är gravid, samt skor, förkläden och en väldigt skön fiberpälsjacka.

Fram till den 10 maj får du 10% rabatt på hela Operoses sortimentet förutom skördekniven. skriv FARBRORGRÖN10 i kampanjrutan när du gör din beställning.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Operose – arbetsbyxorna vi lever våra liv i”

 1. Profilbild för Åsa Falk Brown
  Åsa Falk Brown

  Hej! Några frågor – de petrolblå byxorna har en dovare färg på hemsidan och en grällare blå på er blogg – vilket foto visar den rätta färgen?
  Tycker ni man behöver köpa med de extra fickorna?
  Tack!
  vänliga hälsningar
  Åsa

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   De blåa byxorna har en dov blå färg. Kanske är färgen mest representativ på Operoses egen websida. Det är nog en smaksak om extrafickan behövs eller ej. Jag har inte lika mycket grejer med mig i fickorna som Johannes. Så jag behöver ingen extra ficka, men Johannes gör det./ Theres

   1. Profilbild för Åsa Falk Brown
    Åsa Falk Brown

    Nu har jag fått mina byxor. Wow så bekväma! De kommer att bli en favorit! Tack för tipset. Jag har verkligen varit ute på jakt efter goa, sköna, bekväma, praktiska arbetsbyxor!
    trädgårdshälsningar
    Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *