Oktober i stadsodlingen

 

Trädgårdslanden och odlingsbäddarna går mot vinterdvalan. Vårt första odlingsår tillsammans  med grannarna börjar gå mot sitt slut. Men än finns mycket att skörda.Kvar är grönkålen, lite rödbetor, palstenacka,  kål, rucola, kryddor och solrosor.

Inför nästa år behöver vi göra några justeringar. Till exempel så blev det väldigt lerigt mellan pallkragarna och vi funderar på att lägga plattor där eller kanske grus. Pallkragerna kommer att höjas med varsin krage för att rymma mer jord och kunna funka för grönsaker med lång rot. Höjningen behöver vi göra ganska snart så vi kan sätta vår vitlök där i november december.

Några av solrosorna står fortfarande ståtligt framför huset men hälften av dem bröts av av kraftiga vindbyar i september.

Grönkålen växer och frodas. Den sådde vi under sommaren i småkrukor och planterade ut efter att vi plockat upp all potatis. Det känns så fint att kunna utnyttja plats på det viset och få till två skördar på samma yta.
 En stor påse nyskördade bönor.
Stadsodlingens yngsta odlare och en sticklingsförökad ”Alpin klematis” som förhoppningsvis kommer linda in sig i trappräcket.

 

Sticklingsförökad libbsticka som väntar på att planteras någonstans i vår odling.

 

Februarisådd ”Primula Glomerata” som om den klarar vintern kommer blomma för första gången i maj/ juni 2013


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *