Din varukorg är för närvarande tom!
Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot

Det här är en snabblagad och matig nudelsoppa med en tydlig asiatisk touch. Beroende på vilken buljong och grönsaker du använder får den sin specifika karaktär.
Både Theres och jag älskar soppor och skulle kunna äta soppa minst 3 gånger i veckan om det inte vore för våra barn. De tycker att det blir lite tjatigt med soppa allt för många dagar i veckan. Så när vi har Farbror Grön-dagar tillsammans och sitter och skriver ihop blir det väldigt ofta olika slags soppor med det vi har hemma för stunden. Den ena soppan blir aldrig den andra lik. Vi tar liksom det vi har hemma för stunden och trollar med det. När det mesta hämtas från egna odlingar känner vi oss extra lyckliga.
Ingredienser
- 2 kokta ägg
- 1/2 paket risnudlar (180g) eller två block äggnudlar.
- 2 – 3 morötter i tunna slantar
- Hackad blast av en stor eller 2 luftlökar/ piplökar eller ett par vanliga lökblast.
- 4-8 rädisor skurna i tunna skivor.
- 3-4 minipakchoi delade på längden.
- 2 -10 blomskott av tex rosettkål eller någon annan blommande kål . Blomskotten kan bytas mot 1 – 2 dl skurna kålblad av den kål du för tillfället har tillgång till.
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven ingefära
- 4 – 5 champinjoner delade i 4 klyftor.
- 1 – 2 msk sesamolja
- Japansk soya
- Salt
- Färsk koriander eller persilja.
- Ett par matskedar misopasta om du har tillgång till det.
Gör så här: Börja med att hårdkoka äggen ( ca 10 min) och låt dem svalna. Koka därefter upp 1 liter vatten tillsammans med 1 – 2 buljongtärningar eller 2 msk buljongpulver, den rivna ingefäran och sesamoljan. Lägg därefter ner nudlarna och vitlöksklyftorna tätt följt av morotsslantar, champinjoner och kål. Koka tills nudlarna har ”lagom konsistens”. Blanda i lökblasten och de tunt skivade rädisorna och smaka av med soya, salt och ev misopasta. Häll upp soppan i portionsskålar och dekorera med ägg och lite färsk koriander eller persilja. För den som gillar hetta kan man tillsätta lite färsk chili eller chilipulver. Beroende på tycke och smak kan man blanda i ingredienserna i en annan ordning för att få dem mer eller mindre genomkokta eller åt det mer knapriga hållet.
Alla grönsaker kan bytas ut mot de du har hemma för stunden, känn dig fri att experimentera med receptet!
Fler sopprecept finns i vårt populära inlägg Farbror Gröns bästa sopprecept.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot”
Vi fyra i familjen testade nudelsoppan idag.
Smakade alldeles förträffligt👌Vad roligt att höra 🙂
Lämna ett svar