Nästan en gång i veckan gör vi någon form av kokosmjölksgryta. Det finns ett flertal kryddblandningar i butiken att välja bland eller så smaksätter man sin gryta med currypasta eller vanlig gul curry från kryddhyllan. Genom att ta de grönsaker man har, kan grytan varieras på många olika sätt.
Ingredienser 4 personer
Ris
½ – 1 påse quornbitar
½ blomkålshuvud
2-3 morötter
1 zucchini
1 gul lök
1 röd eller grön paprika
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kokosmjölk
Currykryddblandning
Salt
Gör så här: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär grönsakerna. Blomkålen i mindre bitar, moroten i stavar, zucchinin i tärningar, löken i klyftor och paprikan i mindre bitar. Fräs grönsakerna i en stor panna/wok i olja, gärna i omgångar med rikligt med curry. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med quornbitarna. Blanda alla grönsaker med quornbitarna och häll över kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt småkoka några minuter.
Smaka av med salt och ev mer curry. Servera med ris.
Smaka av med salt och ev mer curry. Servera med ris.
Bland våra recept återfinns flera ändra rätter med kokosmjölk tex Tofugryta curry masala, Vegetarisk Tom kha
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar