Dags att så frön i växthuset

I växthuset på vårt landställe sår vi många växter i krukor i början av maj. En perfekt miljö för de flesta kryddor och blommor som vill ha det lite varmare än vad det är på friland och kallare än vad det är inomhus. Vi har sått vinterkyndel, timjan, rucola, zucchini, Västeråsgurka, klockranka, sallat, dill, persilja mm.

 

När jag sår rödbetor sår jag dem nästan alltid i pluggbrätten i växthuset. När de är lagom stora planterar jag ut dem på friland. Då slipper jag gallra, har full koll över vattningen under den första tiden och får nästan alltid för många plantor som jag kan ge till vänner och bekanta. Här har jag sått rödbetan ”Bullsblood”, en sort som funnits sedan 1800-talet samt palsternackan ”Student”en sort som introducerades 1865.

När man odlar på ett annat ställe än där man vanligtvis bor är det bra att tänka extra mycket kring vattning. Vi brukar ösa på rejält med vatten i odlingstrågen där alla krukor står och sedan fylla upp alla vattenkannor vi har med vatten. När det gått några dagar brukar jag ringa till min pappa eller syster som befinner sig in närheten. Med de redan fyllda vattenkannorna kan de lätt hjälpa till med vattningen.

Till helgen kommer vi tillbaka till stugan och förhoppningsvis har mycket kommit upp redan.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *