Portlak och frön i perlit

 

Några små plantor av trädgårdsportlaken ”Portulaca oleracea”. En växt som är rik på både E-vitamin och Omega 3-fettsyror. Har faktiskt aldrig odlat denna växt förut. Ska vara god både i sallad och tillagad som spenat. Syrlig och krispig.

 

Idag har jag sått lite kryddväxter. Sommarkyndel ”Satureja hortensis” och vattenkrasse ”Nasturtium officinale”. Jag har sått kryddorna enligt min egen trestegsmodell: Först planteringsjord, sedan såjord överst och uppe på toppen sand eller i detta fall perlit. Vattenkrassen hoppas jag mycket på. Den ska jag odla i en hydroponisk odlingsmodul från Indoorgarden , mer om det sedan. Jag har också en vision om en kall yoghurtsås med ramlösa och vattekrasse som man mixar till ett skum och häller över egenodlad zuccini, ugnsgratinerad med parmesan. Den som väntar på något gott ……….

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Portlak och frön i perlit”

  1. Det där med portlak verkar intressant. Har själv aldrig prövat förut.
    Det är både chili och paprika på min hylla. Men jag ska snart dela på dem så de inte pollinerar varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *