När vi vuxna hade tröttnat på att äta tacos på vanligt vis provade vi pajversionen. Det blev succé och barnen har nu börjat önska tacopaj då och då. För att få middagen att bli lite mer vuxen i smaken brukar vi toppa med vår egna syrade chilisås, fast bara på våra egna tallrikar förstås.
Ingredienser
Pajdeg
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- 1 tsk salt
Fyllning
- 300 gr vegofärs
- 3/4 sats med taco-krydda eller köpt kryddmix
- 3-4 dl crème fraiche
- 1/2 dl tacosås
- 1 dl grovriven ost
- örtsalt och peppar
Till serveringen
Gräddfil
Tacosås eller en egen syrad chilisås
En god sallad
Gör så här: Blanda ingredienserna till pajskalet och klä pajformen. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter. Fräs färsen och krydda med kryddmixen. Tillsätt vatten och låt koka ihop. Blanda crème fraiche, tacosås, örtsalt och peppar. Fyll det förgräddade pajskalet med färsen och bred ut crème fraiche-blandningen över färsen. Toppa med att strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pajen med sallad, gräddfil och tacosås.
Theres Lundén
Lämna ett svar