Att göra en röra med keso till middagen blir ett något mer proteinrikt tillbehör än en vanlig gräddfilssås. Denna kesoröra med gräslök passar också utmärkt till en bakad potatis eller som fyllning i en smörgåstårta.
Måttangivelserna nedan är beräknat för en middag för fyra personer, där man tar en liten klick var. I vår familj tar varje medlem alltid om flera gånger och därför gör vi nog 1,5 sats. Är det bakad potatis för fyra personer behövs nog receptet dubblas, likaså om det ska användas som fyllning i en smörgåstårta eller smörgåsbakelser för fyra personer.
Ingredienser
- 1 dl keso naturell
- 2 dl naturell yoghurt
- 2-3 msk majonnäs
- Örtsalt
- Gräslök efter smak
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål. Gräslöken hackas eller klipps i. Låt röran stå i kylskåpet.
Tips!
Det går utmärkt att byta ut yoghurten mot något liknande tex gräddfil, fil, crème fraiche. Likaså kan gräslöken antingen bytas ut eller kombineras med tex dill, basilika, persilja mm.
Theres Lundén
Lämna ett svar