Kesoröra med gräslök

Kesoröra med gräslök

Att göra en röra med keso till middagen blir ett något mer proteinrikt tillbehör än en vanlig gräddfilssås. Denna kesoröra med gräslök passar också utmärkt till en bakad potatis eller som fyllning i en smörgåstårta.

Måttangivelserna nedan är beräknat för en middag för fyra personer, där man tar en liten klick var. I vår familj tar varje medlem alltid om flera gånger och därför gör vi nog 1,5 sats. Är det bakad potatis för fyra personer behövs nog receptet dubblas, likaså om det ska användas som fyllning i en smörgåstårta eller smörgåsbakelser för fyra personer.

Ingredienser
  • 1 dl keso naturell
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2-3 msk majonnäs
  • Örtsalt
  • Gräslök efter smak

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål. Gräslöken hackas eller klipps i. Låt röran stå i kylskåpet.

Tips!
Det går utmärkt att byta ut yoghurten mot något liknande tex gräddfil, fil, crème fraiche. Likaså kan gräslöken antingen bytas ut eller kombineras med tex dill, basilika, persilja mm.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *