Din varukorg är för närvarande tom!
Indisk pytt med potatis och blomkål
En otroligt välsmakande vegetarisk pytt med smak av spiskummin och bruna senapsfrön och en sval yoghurt. Det här receptet passar bra till två vuxna.
Ingredienser 2 personer
6 fasta medelstora potatisar
Ett halvt medelstort blomkålshuvud
1-2 dl ghee
0,5 tsk bruna senapsfrön
0,5 tsk hel spiskummin
0,5 tsk malen spiskummin
Örtsallt för avsmakning och till yoghurt
2 dl mild naturell yoghurt
1 näve spenat
Gör så här: Skala och tärna potatisarna i cm stora bitar och skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna på nästan det högsta och lägg i en stor klick ghee som när den smälter täcker hela stekpannanas yta. Häll i potatistärningarna och rör lite då och då så att de inte bränns men ändå får en knaprig yta. När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut. Häll upp potatisarna i en skål, salta lite lätt med örtsalt och låt svalna. Skölj ur stekpannan med varmt vatten och diska den lite lätt med en diskborste och ställ den åter på den heta plattan. Klicka i en rejäl klick ghee och lägg i blomkålen, den malda och hela spiskumminen. Rör runt blomkålen så att den inte blir alltför bränd men ändå får lite yta här och där, du kan behöver klicka i en klick extra ghee. När du tycker att den verkar vara klar och den kan gott vara lite knaprig saltar du lite lätt och häller dem i skålen med potatisarna. Servera denna pytt tillsammans med spenatyoghurt.
Spenatyoghurt: Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa den med en näve spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten och blanda om.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar