Din varukorg är för närvarande tom!
Coronakrisen – vi ställer in
Vi har verkligen fått tid till odlandet i år, då jag, Johannes, ställt in eller flyttat 25 föreläsningar och kurser pga coronakrisen. Än så länge är både vi och alla vi känner friska och mår bra, men ”vanlig” inkomst, hmm det lär dröja.
En betydande del av vår inkomst kommer från föreläsningar, workshops och kurser. I år är de flesta uppdrag avbokade på grund av coronakrisen, det liknar ingenting vi varit med om tidigare. Men vi odlar på och vi skriver, filmar och fotograferar. Vi älskar att odla och att beskriva det vi gör och vi är så glada att du finner våra ansträngningar användbara. Allt vi gör på blogg och sociala medier är kostnadsfritt, utan betalväggar eller prenumerationskrav och så har det varit under de nio år vi delat med oss av vårt odlarliv och äventyr i köket. Det har känts som rätt väg att gå för oss och gör det fortfarande. Med tanke på all den trafik vi har på vår blogg och i olika grupper och på olika sidor ser vi att det är ett bra val om man vill att kunskap och inspiration kan flöda fritt. Det är glädjande att se att så många finner våra råd och tankar givande.
Över 1000 inlägg
På farbrorgron.se har vi över 1000 inlägg som går att läsa om och om igen och vi producerar löpande nytt material som vi också delar på alla ställen vi är verksamma.
Vill du stödja oss ekonomiskt i denna svåra tid tar vi tacksamt emot bidrag på swish 1232610285. Det underlättar för oss att överleva ekonomiskt och att fortsätta göra det vi gör. Skriv gärna Farbor Grön som meddelande.
Vi önskar er alla så lite lidande som möjligt och ett underbart odlarår med rika skördar. Vi har som mål att fortsätta med vårt kunskapsarbete utan betalväggar. Stort tack till dig som följer oss, donerar och alla ni som inspirerar.♥️♥️♥️
Det vore också kul att veta vad ni saknar för inlägg. Kom jättegärna med förslag om vad ni vill läsa om i framtiden.
Johannes & Theres
Våra senaste inlägg
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar