Energibollar

Bollar med blåbär och nötter
Energibollar fyllda med nyttigheter och rullade i blåbärspulver för att ge en härlig blåbärssmak. Det här receptet räcker till 12-14 bollar i storleken lite mindre än en pingisboll.

Ingredienser
20 dadlar
1 msk gojibär
1 msk torkade granatäppelkärnor
2 msk ghee eller vanligt smör
2 msk mandelmjöl
5 msk mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl blåbärspulver till rullingen
3 msk valnötter
Gör så här: Dela varje dadel i tre delar på längden och finhacka dem sedan på tvären. Hacka därefter valnötterna grovt och blanda alla ingredienser förutom blåbärspulvret i en skål och blanda väl. Smeten blir lättare att rulla om den får stå svalt i ett kylskåp i en timme innan bollarnas rullas.  Häll ut 0, 5 dl blåbärspulver i en djup tallrik och rulla en boll i taget i pulvret så att den täcks. Förvaras gärna i kylen.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *