Broccolisallad

Broccolisallad

Den här salladen är verkligen ett gott tillbehör till i princip vad som helst. Kocken Helena Björkrot brukar göra denna och nu görs den även hemma hos oss. Det är lite svårt att säga exakt hur mycket av varje ingrediens som ska användas. Jag höftar lite som jag känner för tillfället.

Ingredienser:
Broccoli
1 burk Crème fraiche
Någon sked Dijonsenap
Örtsalt
Några nävar rostade solroskärnor
Lite rödlök

Gör så här: Koka broccolin lätt så att det finns tuggmotstånd kvar. Låt svalna. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Blanda crème fraiche med önskad mängd dijonsenap och örtsalt. Finhacka rödlök. Därefter blandas broccoli, solroskärnor, finhackad rödlök och crème fraiche-blandningen i en skål. Bör ätas direkt. Om man låter den dra för länge tycker jag att rödlöken tar över i smak.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *