Din varukorg är för närvarande tom!
Broccolibiffar med örtbulgur och basilikayoghurt
Tänk dig en knaprig yta med ett saftigt inre. Tänk dig en biff gjord på egenodlad broccoli, gräslök och persilja. Visst låter det fantastiskt. Vi gjorde härom kvällen supergoda broccolibiffar som hela familjen åt med glädje. För att binda ihop smeten och dessutom tillföra lite protein, använder vi kikärtsmjöl. Biffarna nöt vi av tillsammans med örtbulgur och yughurtsås.
Ingredienser 4 personer
Broccolibiffar
ca 500 g broccoli
2, 75 dl kikärtsmjöl
1-2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk svartpeppar
salt
2 msk gräslök
2 msk persilja
Gör så här: Grovriv broccolin. Blanda rivet med kikärtsmjöl, bakpulver, peppar, salt, finhackad gräslök och finhackade persilja. Knåda ihop ingredienserna så att det blir en hyfsat formbar deg. Forma sedan biffar i önskad storlek. Vi har provat att både steka biffarna och fritera dem i rapsolja. I stekpannan blev de snabbt brända och i kastrullen där vi friterade blev biffarna härligt gyllenbruna runt om. O du blöter händerna med lite vatten då och då blir det lättare att forma biffarna.
Örtbulgur
Bulgur för 4 personer
Finhackad persilja
Finhackad gräslök
Örtsalt
Citronolja (Alt olja och pressad citron)
Körsbärstomater
Gör så här: Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Häll i så mycket gräslök och persilja som du önskar, i bulguren och rör om. Vi brukar hälla i citronoljan på måfå. I runda slängar blir det kanske några matskedar olja. Skär varje körsbärstomater i fyra delar/klyftor och lägg i bulgurblandningen precis innan servering.
Basilikayoghurt
3 dl mild yoghurt
1 vitlöksklyfta
ett gäng färska basilika blad
örtsalt
Gör så här: Blanda yoghurt, vitlök och örtsalt. Finhacka färska basilikablad och blanda ner i såsen. Låt stå i kylskåpet en stund innan servering.
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Broccolibiffar med örtbulgur och basilikayoghurt”
[…] dina plantor gå upp i blom ska du ändå skörda buketterna, de passar bra till soppor eller till broccolibiffar. Har dina broccoliplanter ränt i väg och blommar för fullt bör du kapa av dem ca 10 cm från […]
Lämna ett svar