Bekväma trädgårdsskor – lätta att glida i och ur.

I våras testade vi ett par nya trädgårdsskor i ett samarbete med Gjordnära. En vattentät låg stövelliknande sko som är lätt på foten och lätt att glida i och ur och som har ett bra grepp bland stockar, stenar och lera.

Trädgårdsskorna MudR

När vi i våras upptäckte att Gjordnära hade trädgårdsskor i sitt sortiment, en sort som heter ”MudR” och som är specifikt anpassade för trädgårdsarbete, blev vi nyfikna. Bra arbetsskor för trädgården är ofta inte det enklaste att finna. Oftast har det blivit enkla stövlar, kängor eller avlagda gympaskor genom åren. Men dessa skor är annorlunda. De är snabba att glida i och ur, de är inte hala på sliskigt material och har en grovmönstrad sula där skit inte fastnar så lätt. Detta gör att man törs smita in med dem utan att ta med halva trädgårdslandet in, ni vet när man bara ska hämta en kopp kaffe eller ett par fröpåsar. Skorna fungerar lika bra i sommarvärme som när temperaturen krupit ner under nollan. Då stolekarna är generösa är det inga problem med ett par extra strumpor.

Redan efter en veckas användning bestämde vi oss för att skaffa oss ytterligare varsitt par, så att vi har ett par till skogsträdgården och ett par till tillsammansodlingen. Det här är det bästa som hänt mina trädgårdsfötter sedan jag preparerade mina seglarstövlar med iläggssulor.

Erbjudande 10 %

Det här inlägget är ett samarbete med Gjordnära tunnelväxthus. Företaget saluför en mängd intressanta produkter, tex odlingslådan berberis men som kanske mest är kända för sina robusta tunnelväxthus. Genom att att ange koden geggadojja ( med små bokstäver) i fältet rabatt med kupong i deras webbshop erhålles, fram till den 10 november 2020 10 % rabatt när du handlar MudR-skor.

Den grova sulan verkar stötdämpande och förhindrar att skräp fastnar.

Grov sula

Den grovmönstrade sulan gör att inte jord och annat fastnar på undersidan. Det verkar också som att denna grovmönstring ger en bra stötdämpning. MudR-skorna kan sitta på fötterna under bra många timmar utan att fötterna blir trötta. Riktiga glidarskor som dessutom är så pass rymliga att man med fördel kan ha dubbla strumpor.

Skorna fungerar lika bra för män som för kvinnor

Fungerar för oss båda

Både Theres och jag ä nöjda med MudR skorna. Jag som mest skuttat runt i seglarstövlar, gympaskor och stora kängor väljer hellre dessa när jag ska ut och vattna, så några frön eller fånga blommor och grönsaker med kameran.

Johannes Wätterbäck


Gjordnära tunnelväxthus är ett företag som saluför en mängd intressanta produkter, tex odlingslådan berberis men som kanske mest är kända för sina robusta tunnelväxthus. Genom att att ange koden geggadojja (med små bokstäver) i fältet rabatt med kupong erhålles 10 % rabatt när du handlar MudR-skor.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Bekväma trädgårdsskor – lätta att glida i och ur.”

 1. Profilbild för Cecilia Muntlin
  Cecilia Muntlin

  Hej!
  Är skorna till och med så bekväma att man kan ta en skogspromenad i dem? Hur mycket väger skorna ungefär?

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Jo faktiskt, en mindre promenad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *