När vardagskvällarna kräver snabblagad mat är pasta något som går hem i vår familj. Med egenodlad svartkål i såsen blir rätten extra lyxig och god. Svartkålspasta smakar lite som svampsås. Mycket gott alltså!
Ingredienser 3-4 port
Pasta
Svartkål, 5-10 blad
smör eller olja att steka i
½-1 gul lök
en skvätt vitt vin
1 buljongtäning
3-5 dl grädde
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Finhacka löken och dra bort svartkålens tjocka bladnerv innan du finhackar kålen. Fräs kål och lök tillsammans på medelhög värme 5-10 minuter. Se till att den inte bränns vid. Gör såsen i en kastrull. Blanda vin, buljong, grädde, salt och peppar. Låt koka en bra stund så att såsen tjocknar till ordentligt. När såsen har en konsistens som du gillar, tillsätt svartkålshacket och servera med den nykokta pastan.
Servera gärna din svartkålspasta med en sallad.
Tips!
Tillsätt riven lagrad ost i såsen, tex prästost, parmesan, pecorino.
Andra varianter av samma grundsås finns i följande rätter:
Pasta med ostsås och broccoli
Kantarellpasta
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar