Under Stadsodlarfestivalen i fatbruspraken samlades en mängd stadsodlare och annat som kan kopplas till stadsodling.
Vagabondköket var där och Andi som äger detta saluförde vegetarisk mat med rena smaker samt sin underbart goda kombucha på mate. Vagabondköket är Stockholms minsta och mest miljövänliga food truck. Köket är byggt på en elmoped och han kan kontaktas för evenemang både på hemmaplan och längre bort. Klicka in på Vagabondkökets facebooksida: https://www.facebook.com/Vagabondkoket
Biokol är något många odlare experimenterar med nu för tiden. Vi har både gjort egen biokol: https://farbrorgron.blogspot.se/2013/03/biokol-2013.html och använt oss under detta år av Rölunda Gårds hönsgödselpeppade biokol i stadsodlingarna i Västerås. Se mer på Rölunda Gård om biokol: https://www.rolunda.com/#!ovriga-produkter/cobd och läs gärna texten på FOBOs hemsida: https://www.fobo.se/kunskap/miljo/odlaren_terra_preta_2010.pdf
Föreningen chiliodlarna: https://www.chiliodlarna.se/ fanns med på stadsodlarfestivalen och med sig hade de Tistelvinds underbart goda syrade chilisåser. Kika in på Tistelvind och se deras sortiment: https://tistelvind.se/webshop/
Monika Lagnet och Lena Israelsson på scenen tillsammans med Annika Stigmark från Studiefrämjandet. Läs mer om Stadsodlarfestivalen på deras faceboksida: https://www.facebook.com/Stadsodlarfestivalen?fref=ts
Sveriges största samling av ätbara blad plockade i stor Stockholm. Målet var 100 olika slags blad, det blev 140 olika.
Lämna ett svar