Pestopaj med mandelmjöl och sesam

Pestopaj Farbror Grön

Ibland vill man göra en paj på ett nytt sätt. I det här receptet har vi försökt att minska ner på kolhydrater och skapat en deg utav mandelmjöl istället för vetemjöl. Pajskalet är lite smuligt med otroligt god ihop med pestofyllningen.

Ingredienser

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
125 g smör
1 äggula
1 krm salt
1-2 msk sesamfrön

Fyllning
2 ägg
2 dl grädde
1 dl riven lagrad ost
1 dl pesto
salt & peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck sedan ut den i en pajform, gärna en med löstagbar kant. Ställ in pajformen i frysen. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Häll sedan i fyllningen och grädda pajen i ca 30 minuter. Pajskalet bränns lätt och därför kan man behöva lägga folie över. Servera denna pestopaj med en härlig sallad.

Andra goda pajer som finns i vår receptgalleri:

Ogräspaj med kirskål och löktrav, Tacopaj med vegofärs, Broccolipaj med fetaost

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Pestopaj med mandelmjöl och sesam”

  1. […] Gör så här: Mixa allt utom osten till en grynig smet. Tillsätt finriven parmesan eller prästost och rör om. Klart! Servera med nykok pasta eller som ingrediens i tex vår supergoda och nyttiga pestopaj. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *