Fröknäcke – tomat, oregano och parmesan

Baka fröknäcke av majsmjöl är fiffigt. Då blir det glutenfritt. Just det här fröknäcket kunde vi baka av eget majsmjöl, egna semitorkade tomater och egna pumpakärnor.

  • 2 dl majsmjöl
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl finhackade semitorkade tomater
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl finriven parmesan
  • 1,5 dl kokat hett vatten
  • Salt
  • 1 tsk torkad oregano eller timjan

Gör så här: Sätt ugen på 150 grader. Blanda mjöl, frön och tomatbitarna i en bunke. Strö över parmesanosten jämnt. Tillsätt olja och vatten, salt och hälften av oreganon. Bland till en jämn smet/deg. Verkar den alldeles för smulig, tillsätt några droppar vatten eller olja. Vält ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå och kavla degen tunn så att den tänker så gott som hela plåten. Strö över salt och resten av oreganon. Grädda i mitten av ugnen. Efter ca 60 minuter är ditt fröknäcke färdigt att ta ut.

Knäck brödet i mindre bitar och ät som det är eller med något gott pålägg.

Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW