Zucchini och gurkbädden

Landet är ordingställt. De flesta spirearötter är borta, jorden är luckrad, hål för bokashin är grävda. 40 l bokashio ska ner i den här bädden.

 I varje hål placerar jag 10 l bokashikompost.

Sedan lägger jag på gammal jord och markerar alla bokashigropar med pinnar. Man bör vänta i 2 veckor att plantera direkt i bokashikomposten. Med pinnarnas hjälp så är det mycket lättare att undvika felplanteringar.

På med alla gamla löv, traditionell kompostjord, ekologisk algomingödsel och hönsgödsel.

Nu är det dags att plantera de olika slags Västeråsgurkorna, musselzucchinin, monsterzucchinin ( den vi tog eget frö ifrån) och costata romanesco zucchinin.

Med de lägre stödsystemen från Flexigaarden samt alla blompinnar blir det en fin stomme att spänna fiberduken över.

Då var det klart. I två till tre veckor ska fiberduken skydda odlingen sedan är det dags för grödorna att känna solens smekande strålar. Man kanske inte tycker att lite fiberdukl spelar så stor roll. Men sätter man sig ner på knä och stoppar in huvudet så är det märkbart varmare och fuktigare.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Zucchini och gurkbädden”

 1. Hej! Vill tacka för denna fina blogg som ger mycket bra information. Jag är nybörjare i bokashisammanhang. Har förstått att man inte ska plantera direkt i en bokashigrop. Nu en dum fråga: har det gått 2v mellan bilderna eller har du planterat, med hjälp av pinnarna, vid sidan om bokashigroparna?
  Hälsningar från Uppsala
  Ramona K

 2. Tack roligt att du finner oss inspirerande 🙂 Jag har planterat med hjälp av pinnarna direkt efter att jag la i bokashikomposten. ca 20 cm från bokashigroparnas utkant. Ska verkligen bli spännande att se om det fungerar bra.

 3. Tack för ditt snabba svar. Ja,jag ska följa förloppet med stort intresse.
  Hälsningar
  Ramona K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *