Vinbärskaka i långpanna

Vinbärskakor

Denna vinbärskaka i långpanna är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt. Denna härligt sega skapelse är fantastiskt god. De syrliga bären gör att det söta balanseras en aning.

Ingredienser:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna bär, i detta fall vinbär
2 msk florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner socker och ett ägg i taget i kastrullen. Tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är jämn och fin. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Strö bären över smeten och grädda kakan i ca 35-40 min (lite lägre ner än mitten, dvs andra eller tredje falsen). Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.

Theres Lundén

Flera goda recept finner du på farbrorgron.se/recept

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

2 Comments

  1. Har bakat denna kaka igår, och den har strykande åtgång här hemma. Får se om det finns något kvar tills kalaset på fredag. Tack för ett toppenrecept!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *