Din varukorg är för närvarande tom!
Vegetarisk tacopaj
Tacos på fredag! Tänk att även vi som avstår från att äta kött, kan skapa en köttfärsliknande paj som smakar fantastiskt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150g smör
en nypa salt
2 msk vatten
Fyllning
1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g
1 påse tacokrydda
1- 1,5 dl creme fraiche
Paprika och eller chilipulver
150g riven ost
Ca 1 dl vatten
1 liten gul lök
1/2 röd paprika
Salt
5-10 korn nymortlad svartpeppar
Några chilis för den som gillar det starka
rapsolja till stekning
Tillbehör
Gräddfil
Tacosås
Sallad
Nachochips
Gör så här: Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en form ca 26 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in den i kylen i 30- 60 min. Sätt därefter på ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fräs under tiden finhackad lök, vitlök och paprika i olja tills den blir mjuk. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. Tillsätt sedan 1/2-1 dl vatten och låt det småputtra i ca 5 min. Fyll pajskalet med grönsaks- och färsblandningen och bre på 1- 1,5 dl crème fraiche ovanpå. Strö på osten och pudra pajen med paprika och/eller chilipulver.
Inlägget är gjort i ett samarbete med Anamma.
Våra senaste inlägg
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Vegetarisk tacopaj”
Ser gott ut, den ska jag prova på någon dag 🙂 Trevlig blogg du har förresten, hittade hit när jag sökte på indiskt recept någon gång och har återkommit hit sen dess 🙂
Lämna ett svar