Malma gård

I mars besökte en del av ”Nätverk stadsodling Västerås”: Inga  (Mimers trädgårdsmästare), Lena (trädgårdsterapeut) och Johannes ( Farbror Grön) Malma gård. Vi kom till en verksámhet som stod i full blom trots -9 grader och som bjöd på många gröna och sköna överraskningar.

Västerås stad och AMA arbetsmarknad driver och utvecklar malma gård och driver där två projekt ”Rum för växande” och ”Gröna arenor”. Läs mer om Malma gård här.

Ett av  Malma gårds många hus.

 

Det var en stor sten som föll från mitt bröst när Bente berättade att de räddat ett av stadsträdgårdens växthus och monterat upp det på malma gård. De lyckades även att med hjälp av Edströmska rädda träd och buskar från stadsträdgården. I Västerås byggs det många bostäder just nu och har gjorts ganska länge. Där stadsträdgården låg tills 2012 ska nu villor och parhus byggas upp. Kika in här för att läsa mer om detta. Vill ni läsa mer om Västerås trädgårdshistoria så rekomendras denna bok : ”Berättelser från Västmanländska trädgårdar”

En del odlingsbord från den rivna stadsträdgården fick också
möjlighet att leva vidare på Malma gård.

 

Till odlingsbäddarna används rejäla timmerstockar, sågade på Malma gårds egen såg.

 

Bin finns det gott om.

 

Jag kunde räkna till 12 bikupor.
En hälsoträdgård har anlagst på Malma gård.
 Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *