Din varukorg är för närvarande tom!
Vegetarisk tacopaj
Tacos på fredag! Tänk att även vi som avstår från att äta kött, kan skapa en köttfärsliknande paj som smakar fantastiskt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150g smör
en nypa salt
2 msk vatten
Fyllning
1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g
1 påse tacokrydda
1- 1,5 dl creme fraiche
Paprika och eller chilipulver
150g riven ost
Ca 1 dl vatten
1 liten gul lök
1/2 röd paprika
Salt
5-10 korn nymortlad svartpeppar
Några chilis för den som gillar det starka
rapsolja till stekning
Tillbehör
Gräddfil
Tacosås
Sallad
Nachochips
Gör så här: Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en form ca 26 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in den i kylen i 30- 60 min. Sätt därefter på ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fräs under tiden finhackad lök, vitlök och paprika i olja tills den blir mjuk. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. Tillsätt sedan 1/2-1 dl vatten och låt det småputtra i ca 5 min. Fyll pajskalet med grönsaks- och färsblandningen och bre på 1- 1,5 dl crème fraiche ovanpå. Strö på osten och pudra pajen med paprika och/eller chilipulver.
Inlägget är gjort i ett samarbete med Anamma.
Våra senaste inlägg
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Vegetarisk tacopaj”
Ser gott ut, den ska jag prova på någon dag 🙂 Trevlig blogg du har förresten, hittade hit när jag sökte på indiskt recept någon gång och har återkommit hit sen dess 🙂
Lämna ett svar