Wokade vita grönsaker med Szechuanpepparkryddad quornfilé

I kväll kände vi för att äta lite Kinainspirerad mat och Johannes slängde som vanligt ihop något supergott av det vi hade.

Ingredienser 3 port
1 gul lök
1/3 färsk vitkål
1/4 färsk blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
salt
½ dl rapsolja
2 tsk kinesisk kryddblandning med koriander och stjärnanis
2 msk japansk soja
3 quornfilé
rapsolja
Szechuanpeppar
salt
Mrs Cheng´s Wok sauce

Gör så här: Strimla vitkål och lök fint. Skiva blomkålsbuketter tunt. Häll rapsoljan i en upphettad wok. Lägg i kål, lök och blomkål tillsammans med pressad vitlök och strö över socker och salt. Krydda med den kinesiska kryddblandningen och woka några minuter tills allt är mjukt.

Stek quornfiléerna i rapsolja. Krydda med salt och krossade Szechuanpepparkorn och wok sauce. Servera filéerna med grönsakswoken.

 

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *