Wokade vita grönsaker med Szechuanpepparkryddad quornfilé

I kväll kände vi för att äta lite Kinainspirerad mat och Johannes slängde som vanligt ihop något supergott av det vi hade.

Ingredienser 3 port
1 gul lök
1/3 färsk vitkål
1/4 färsk blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
salt
½ dl rapsolja
2 tsk kinesisk kryddblandning med koriander och stjärnanis
2 msk japansk soja
3 quornfilé
rapsolja
Szechuanpeppar
salt
Mrs Cheng´s Wok sauce

Gör så här: Strimla vitkål och lök fint. Skiva blomkålsbuketter tunt. Häll rapsoljan i en upphettad wok. Lägg i kål, lök och blomkål tillsammans med pressad vitlök och strö över socker och salt. Krydda med den kinesiska kryddblandningen och woka några minuter tills allt är mjukt.

Stek quornfiléerna i rapsolja. Krydda med salt och krossade Szechuanpepparkorn och wok sauce. Servera filéerna med grönsakswoken.

 

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *