Wokade vita grönsaker med Szechuanpepparkryddad quornfilé

I kväll kände vi för att äta lite Kinainspirerad mat och Johannes slängde som vanligt ihop något supergott av det vi hade.

Ingredienser 3 port
1 gul lök
1/3 färsk vitkål
1/4 färsk blomkål
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
salt
½ dl rapsolja
2 tsk kinesisk kryddblandning med koriander och stjärnanis
2 msk japansk soja
3 quornfilé
rapsolja
Szechuanpeppar
salt
Mrs Cheng´s Wok sauce

Gör så här: Strimla vitkål och lök fint. Skiva blomkålsbuketter tunt. Häll rapsoljan i en upphettad wok. Lägg i kål, lök och blomkål tillsammans med pressad vitlök och strö över socker och salt. Krydda med den kinesiska kryddblandningen och woka några minuter tills allt är mjukt.

Stek quornfiléerna i rapsolja. Krydda med salt och krossade Szechuanpepparkorn och wok sauce. Servera filéerna med grönsakswoken.

 

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *