Vi odlar mycket vitlök och det händer varje år att vi glömt kvar klyftor i jorden som börjar gro nästkommande vår. Dessa skördar vi i maj-juni och njuter som vår primörer. Att klippa den späda blasten i centimeter långa bitar och torka dem, ger en otrolig njutning i matlagning som denna.
Det här är en enkel rätt med stekta nudlar som bas och asiatiska smaker så som curry, soja, lime i en härlig kombination.
Ingredienser 2-3 personer
- 3-4 quornfiléer
- rapsolja
- 1-2 tsk curry
- 250 g äggnudlar
- ca 250 g broccoli
- 1-3 msk japansk soja
- 1/2 -1 dl torkad vitlöksblast, kan bytas strimlad purjolök
- Lite pressad lime och en skiva till garnering
Gör så här: Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisning. Koka broccoli lätt eller fräs den i olja. Lägg på ett fat. Dela quornfiléerna på längden och fräs gyllenbruna i curry och lite olja. Lägg filéerna på ett fat. Värm några matskedar olja i stekpannan eller wok, fräs vitlöksblasten några sekunder och lägg sedan i nudlarna och fräs under omrörning. Det är lätt att nudlarna fastnar. Skvätt över japansk soja så att nudlarna får lite färg. Blanda nudlar och broccoli och pressa över lite lime. Servera med quornbitarna.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar