Stadsodlingen vid vårt hus. Vi är igång

 

Vi har ganska många projekt pågång i vårt tillammansodling. Utemöbler som ska slipas och målas, potatisar som ska i jorden, majsen som ska planteras ut, Chilisarna som måste ner i Earthboxarna innan de blir för stora, bönorna som ska sås i krukor inomhus för senare utplantering mm.

Vi beskär några buskar/ olvon för att göra plats för något som vi inte tänker avslöja riktigt än. Men till midsommar ska vi gå ut med det offentligt.

Och klåfingrig som jag är så måste jag klippa av några toppar från grenarna och sätta i jord och testa att göra nya buskar av dem. Det är lite som att man skyldig buskar det när man begränsar dem, att låta några bebisbuskar leva vidare som tack för hjälpen och plåster på såren.
Vi fyllde på jord i våra odlarbänkar.

 

Det är en bio eko jord som vårt bostadsbolag köpte åt oss förra året. Alltså ingen torvhistoria på påse utan riktigt fin sandlandad ekologiskjord med mycket kompost i. Vi hade ett par kubik kvar som vi kunde använda.

När vi rörde runt jorden i odlarbänkarna så testade vi en ny sorts trädgårdsspade från ett företag som heter Handigger.

Vitlökarna har fått lite hönsgödsel och vatten och verkar må bra. I pallkragen till vänster har vi planterat lökar ca 400st i en krage. Det är ett tips från TomatÅke/ Åke Truedsson. Vartefter man äter av dem så gallras de succesivt. Vi testade det förra året och det funkade jättebra! Alla i vårt hus gillar lök så det går åt en del.

Av vårt bostadsbolag Mimer AB fick vi utemöbler i höstas. Nu är det dags att börja slipa dem.
Och måla dem vita.

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Stadsodlingen vid vårt hus. Vi är igång”

  1. Spännande med tät lökodling. Är det 400 sättlökar ni planterat i en pallkrage? När satte ni dem?

    1. Hej! Ja, vi har satt 400 sättlökar i samma pallkrage. Läs gärna om förra årets plantering https://farbrorgron.blogspot.se/2012/05/lokbadd-pa-ake-truedssons-satt.html. Vi blev mycket nöjda med resultatet och fick verkligen lök hela sommaren i olika storlekar. Lökarna sattes för någon vecka sedan, men man kan peta ner dem nu, det är inte försent. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *